Hoe word je een professionele schrijver of schrijver? 6 Things Pro’s doen dat hen uit het pack scheiden

Hoe word je een professionele schrijver of schrijver? 6 Things Pro’s doen dat hen uit het pack scheiden

Professionele schrijvers zijn een merkwaardige ras.

Wat maakt een schrijver succesvol terwijl een ander met dezelfde vaardigheden wentelt zich in het donker?

Hoe kun je de reis van verhongerende kunstenaar tot een succesvolle auteur te maken?

Als je ooit hebt gedroomd om een ​​professionele auteur of schrijver, ik wil je laten zien wat de reis eruit ziet en hoe je kunt aan de slag op het juiste spoor.

Schrijvers Adapt or Die

Alles in het leven gebeurt om een ​​reden.

Er zijn universele wetten die bepalen hoe onze wereld werkt.

Wanneer u een pen laten vallen en het valt onmiddellijk op de grond, kunt u de wet van de zwaartekracht aan het werk zien.

De wet die de meeste invloed op uw carrière en financiën als een schrijver is de wet van de evolutie.

Ik geloof dat iedere schrijver moet evolueren aan te passen aan de veranderende wereld en omstandigheden rond hem of haar. Als ze dat niet doen, lopen ze het risico zwoegen in het donker, en de woorden die ze worstelde zo hard om gewoon recht ongelezen en vergeten wegkwijnen.

Aanpassen aan de veranderingen is de meest fundamentele vaardigheid die je kunt ontwikkelen. Je kunt niet zomaar hoop en wens dat u een manier om een ​​leefbaar inkomen als schrijver te maken te vinden. Als je niet veranderen hoe u uw werk benadert, zal uw leven en uw inkomen niet veranderen.

De wereld is voortdurend in beweging, en veranderingen in de uitgeverswereld zijn zo talrijk en zo impactvolle dat velen zich afvragen of de traditionele uitgeverij model blijft bestaan ​​in een paar jaar.

Hoewel niemand kan voorspellen wat de toekomst in petto heeft voor de uitgeverswereld, kunnen we een ding zeggen met volledige zekerheid:  veel veranderingen komen.

Ik bedoel niet het soort wijzigingen die u in een doemscenario of samenzwering thriller zou zien. Ik heb het over de gebruikelijke, typisch, en nog steeds onvoorspelbare veranderingen die het leven voortdurend presenteert.

De wereld waarin we leven is voortdurend in beweging. Trends veranderen, ideeën te veranderen, en industrieën te veranderen. De uitgeverij industrie is geen uitzondering. Hieruit volgt dezelfde regels als de rest van het universum.

Als auteurs, we allemaal moeten leren hoe om te gaan met deze veranderingen.

Ons vermogen – en openheid – om te veranderen is wat zal ons in staat stellen om te evolueren, aan te passen, en worden grote schrijvers. En, ons vermogen om te veranderen en aan te passen zal ons toelaten om fans en trouwe lezers aan te trekken.

“Survival of the fittest” betekent niet dat de sterkste of de slimste winnen in het eindproduct; het betekent dat degenen die het meest aansluiten bij hun huidige omgeving te winnen. Als uw schrijven, publiceren en marketing strategieën te passen bij de huidige markt, dan win je. Als uw strategieën zijn verouderd of ongeschikt zijn voor de huidige lezers en potentiële fans, verliest u.

Grote schrijvers niet groot geworden door te verblijven hetzelfde – ze groot geworden door het veranderen. Ze passen hun stijl, methoden en de aanpak als de industrie en hun publiek verandert.

Hier zijn de meest voorkomende stadia van de evolutie en verander alle grote schrijvers gaan door.

The Novice Writer

De beginnende weet niets over het schrijven beroep anders dan zijn interesse in het of misschien zijn verlangen om deel van uit te maken. En er zijn veel mensen die het belang, maar kan niet eens beginners worden genoemd, omdat ze niet bereid of gemotiveerd genoeg zijn om daadwerkelijk te gaan zitten en beginnen te schrijven. Om een ​​beginnende schrijver te worden, moet je de moed om te beginnen hebben.

De reis naar een steeds betere schrijver begint met het verlangen om te schrijven en te leren hoe om effectiever te communiceren uw ideeën.

Het is niet genoeg om vaardigheden of kennis boek of zelfs een graad in creatief schrijven te hebben. Als je niet echt  zitten  en werken op uw schrijven op een regelmatige basis, kun je niet echt bellen jezelf een schrijver. Omdat het een beginnende schrijver is een prachtig geschenk, en het is waar we allemaal moeten beginnen.

Het schrijven van een boek voor de eerste keer is als het vallen in liefde voor de eerste keer. Het is spannend en nieuw en je bent zeker van dwaze fouten te maken. Dat is goed.

Als een beginnende schrijver, kunt u uw passie te volgen voor het schrijven zonder acht te slaan gekke dingen zoals de juiste spelling, grammatica en organisatie. Het schrijven beroep wordt geleverd met tal van regels, waarvan vele je kunt alleen leren van andere schrijvers en door middel van een groot deel van de praktijk.

De overgrote meerderheid van de auteurs die willen dat hun boeken gepubliceerd te zien zijn nog steeds beginners. Zij kunnen een boek hebt voltooid en zelfs het aan literaire agenten en uitgevers ingediend, maar ze hebben niet zo veel over het ambacht van het schrijven geleerd.

De reden slush palen bij literaire agentschappen en uitgevers zijn taille hoog is omdat er zoveel beginnende schrijvers proberen om hun werk gepubliceerd voordat ze hun vak hebben aangescherpt. Ze zoeken naar een literair agent of uitgever voordat ze hun werk gewoonten hebben ontwikkeld en gepolijst hun schrijfvaardigheid.

Elke grote schrijver moet ervaring, maar de ervaring alleen is niet genoeg om je te keren van een beginner tot een professioneel. Het is niet genoeg om alleen maar te oefenen schrijven. Uw praktijk moet verbetering brengen. Je moet leren van elke typo, elke grammaticale fout, elke onduidelijke zin, en elke inconsistentie in uw verhaal. En je moet bereid zijn om deze lessen mee te nemen als je herziening van wat je hebt geschreven en wanneer u begint elk nieuw project.

Passie en motivatie zijn prachtige dingen. Misschien zou de wereld een betere plaats zijn als we hadden meer gepassioneerd, gemotiveerd schrijvers, maar die dingen alleen zijn niet genoeg om een ​​goed boek te maken. Zoals Jim Rohn zei, moet het onderwijs worden geleverd met motivatie. Als u een ongeschoolde persoon te nemen en te motiveren hem, heb je alleen een gemotiveerde idioot.

Ik weet zeker dat je je eerlijk deel van de boeken en artikelen geschreven door gemotiveerde schrijvers die niet het onderwijs of de opleiding die zij nodig hebben om hun boodschap effectief en coherent te brengen hebben gezien.

Als je gemotiveerd om te schrijven bent, dat is geweldig. Nu is het tijd om te leren hoe je een betere schrijver te worden.

Maak No Excuses voor het gebrek aan schrijfvaardigheden

Iedere schrijver begint met nul schrijfvaardigheid. We zijn niet geboren met het vermogen om te schrijven – we moeten leren van anderen. We zijn nog niet eens geboren met elementaire taalvaardigheden. Zonder andere mensen om ons taal als kinderen te leren, zouden we niet in staat om te communiceren in het Engels, laat staan ​​lezen of schrijven.

Elke grote schrijver begon met nul schrijfvaardigheid. Elk. Single. Een.

Je bent niet alleen, uniek, of speciale als u kennis of ervaring. Je bent gewoon aan het begin van je reis. Die succesvolle schrijvers je kijkt naar zijn slechts verderop in de hunne. Er is niets houdt je van het volgen van je pad en het verbeteren van uw vaardigheden anders dan je eigen excuses of slechte gewoonten.

Net zoals we mensen nodig hebben om ons te leren taal als we groeien, moeten we de mensen om ons te leren schrijfvaardigheid als we proberen te groeien van een beginner tot een professionele schrijver. Bij gebrek aan schrijfvaardigheid en onwetend is normaal – het is een podium elke grote schrijver had om door te gaan. Bij gebrek aan vaardigheden en kennis mag nooit worden gezien als een belemmering of handicap. Onwetendheid is slechts een enkel punt op een eindeloze spoor van mogelijke kennis.

Als je wilt leren hoe je een groot schrijver te worden, je kunt.

Het enige wat je hoeft te doen is studie en praktijk.

Studie en praktijk.

Studie en praktijk …

Ja, dat kan heel saai. Het werk dat gaat in steeds succesvol is vaak saai.  Als het allemaal leuk, opwinding en goede gevoelens langs de weg, zou iedereen een best verkopende auteur geworden.

U moet uw doel en passie gebruiken om u op de weg te houden. Bestudeer nieuwe ideeën. Oefen wat je leert. Ga op zoek naar advies en ideeën van anderen die bent waar je wilt zijn. Als je verblijf met haar en houdt het maken vorderingen, zul je uiteindelijk te komen waar je wilt zijn – als je nooit opgeven.

En daar zit hem de kneep. Dat is waar de meeste auteurs rotzooi het allemaal. Ze geven gewoon voordat ze er zijn.

Als je ooit op een lange wandeling geweest en voelde alsof je nooit om het te maken, zoals je wilde alleen maar om terug te keren, omdat je spieren pijn deed en je moe was, dat is een partij zoals de ervaring van steeds een best verkopende auteur . Je gaat te hebben om jezelf verder en harder te zijn dan ooit tevoren. Velen doen het niet maken. Veel geven en weer terug op het spoor net voordat ze hun doelen te bereiken en sloeg het groot.

Maar als je de moed en vasthoudendheid aan de stok met uw schrijven en voortdurend aan te scherpen uw vaartuig, je  zal  maken.

Hoe te vertellen als u een Novice Writer

Ik krijg een twinkeling in mijn ogen en een glimlach op mijn gezicht elke keer als ik hoor een schrijver iets zeggen als:

“Ik heb vijf jaar het schrijven van dit boek! Hoe durf je zeggen dat het moet meer werk?”

Dit is het kenmerk van een beginnende; de beginnende vindt dat de tijd is wat een groot schrijver, maar de tijd is slechts een meetlat van de tijd zelf. De ware maatregel van een groot schrijver is niet hoeveel tijd ze te werken heeft doorgebracht, maar hoeveel veranderingen die ze in die tijd heeft gemaakt.

Sommige schrijvers nooit groeien dan het niveau van de beginnende, omdat ze zijn gehecht aan hun ego’s. Zij beschouwen kritiek als een belediging in plaats van feedback. Ze proberen hun eigen gevoel van belang te beschermen. Door te proberen om zichzelf te beschermen negeren ze cruciale kansen om meer te leren.

Hoeveel heb je veranderd als schrijver, omdat je voor het eerst aan de slag?

Hoeveel proefafdrukken van uw boek heb je meegemaakt? Een? Vijf? 100?

Als je terug te gaan en iets wat je schreef toen u voor het eerst begonnen als een schrijver, hoe veel veranderingen wilt u te maken om die oude stuk gelezen?

Verandering is wat het verschil maakt, maar niet zomaar een verandering: het moet doelgericht verandering. Het veranderen van een pc naar een Mac zal je niet een betere schrijver. uw gewoonten, uw kennis, uw onderzoek, uw benadering van het veranderen van het schrijven – dat zijn de dingen die je een betere schrijver zal maken.

Om verder uit een beginnende schrijver en neem je carrière naar het volgende niveau, veel schrijvers worden …

De Copycat Writer

In dit stadium, de jonge schrijver begint om andere schrijvers die zij bewonderen emuleren. Er is absoluut niets mis met het kopiëren van ideeën uit het werk van anderen, zolang je niet proberen om krediet te nemen voor het (of wetten te breken).

In elk beroep, zal een leerling van de activiteiten van de meester met wie ze studeren kopiëren. Men zou nooit schaamte een basketbalspeler voor het draaien van de manier waarop zijn coach hem geleerd. In feite zouden we loven die speler voor een goede student.

Op dezelfde manier, een auteur die voorschotten uit de rang van beginnende en met succes kopieert de stijl of methoden van een schriftelijk coach of mentor zou moeten worden geprezen voor een goede student.

Benjamin Franklin gebruikte een copycat methode om zichzelf te leren hoe je een betere schrijver te worden, en de resultaten van zijn werk laten zien hoe krachtig deze methode kan zijn.

Hij nam een kopie van de  The Spectator,  een Britse politieke magazine met het werk van een aantal zeer getalenteerde schrijvers, en volgde dit proces:

“Ik nam een ​​aantal van de papieren, en, het maken van korte hints van het sentiment in elke zin, legde ze met een paar dagen, en dan, zonder te kijken naar het boek, probeerde de papieren opnieuw invullen, met het uitspreken van elk gezinspeeld sentiment uitvoerig en zo volledig als het was al eerder geuit, in iedere geschikte woorden die aan de hand moet komen.

Vervolgens vergeleek ik mijn Spectator met de originele, ontdekte een aantal van mijn fouten, en gecorrigeerd hen. Maar ik vond ik wilde een voorraad van woorden, of de bereidheid in het herinneren en het gebruik ervan.”

Ik zal u vooraf waarschuwen dat dit proces is saai. Het is niet leuk. Het is niet spannend. Maar het is dit soort vervelende werk en ijverige studie moet je door te gaan als u wilt uw schrijfvaardigheid te verbeteren.

Maar als een goede leerling is op zichzelf niet genoeg om je naar de top.

Je moet blijven groeien, leren en veranderen.

Uw volgende stap is …

Het vinden van Your Voice

Na een groot deel van de studie, de praktijk en soul-searching, zul je beginnen met je eigen stem en stijl te vinden in plaats van alleen het modelleren van wat je hebt gezien in andere.

Het vinden van je stem is als een rechtstreekse verbinding met het universum – bent u in staat vanuit een ruimte buiten je eigen beperkte persoonlijkheid om te communiceren. Het is alsof je ziel is het schrijven en je lichaam is gewoon te typen op het toetsenbord of het noteren van woorden op papier. Dit is wanneer je in de stroom; u zitten op de computer en als je kijkt naar de klok, zijn uren voorbij gegaan zonder dat je het te beseffen.

Ik moet u waarschuwen echter dat gewoon het vinden van je stem en het krijgen in stroom betekent niet dat je hebt gekregen om een ​​punt waar je niet meer nodig hebt om te studeren, te wijzigen of te leren. U zult nog steeds moeten gaan via een groot aantal rondes van het bewerken en revisie. U moet dan nog meer onderzoek te doen en woorden opzoeken in het woordenboek.

U bent niet immuun voor de banaliteiten van het schrijven gewoon omdat u uw stem hebt gevonden en hebben enige ervaring.

Als u niet voortdurend groeien als schrijver, zult u niet doorgaan met het niveau van het succes dat u in het verleden te bereiken – en dat u in de toekomst.

Het is gemakkelijk om te denken dat je hebt “gemaakt” en stoppen met proberen zo hard, maar je moet niet vergeten dat het was dat streven en moeite die uw succes in de eerste plaats gemaakt.

Als u uw stem kunt vinden, te bereiken enig succes, en laat het niet naar je hoofd, dan zult u worden …

De professionele schrijver

Welke kwaliteiten scheiden de professionele schrijver van de rest?

Het is een nooit eindigende toewijding aan het vaartuig. Nogmaals, ik verzoek u dringend niet alleen na te denken over de tijd hier. Je hoeft niet automatisch een professional alleen maar omdat je een schrijver bent geweest voor vijf jaar, tien jaar, of zelfs vijftig jaar geworden.

Ik heb gezien dat schrijvers gaan van beginner tot professional in een kwestie van weken, terwijl anderen schrijven voor tientallen jaren en nog steeds weinig vooruitgang.

Hier zijn een aantal gemeenschappelijke kenmerken van een professionele schrijver:

  1. De professionele schrijft elke week de vraag of ze het gevoel willen of niet.

Professionals hebben geen vakantie, vakanties, of sabbaticals nemen. Ze reizen, ze avontuur, ze ontspannen, maar ze niet de rug toekeren hun roeping om te schrijven.

  • De professionele behandelt het schrijven als een carrière of bedrijf, niet als een hobby of een part-time baan.

Zelfs als ze full-time werken iets heel anders te doen, ze zien zichzelf nog steeds als een professionele schrijver in de eerste plaats.

  • Als je ze vragen: “Wat doe je?” Is het eerste wat uit hun mond zal gaan over hun schrijven. 

Professionele schrijvers te identificeren zichzelf als schrijvers. Ze zijn er trots op, zelfs als ze nog geen geld moet verdienen aan hun schrijven.

  • Professionals zijn voortdurend leren en studeren, ongeacht welk niveau van uiterlijke succes dat zij hebben bereikt.

Ze nooit het gevoel dat ze hebben “gemaakt.” Integendeel, ze zijn gericht op de groei en het uitbreiden van hun kennis en vaardigheden.

  • Professionele schrijvers werken met andere professionals om hun doelen te bereiken.

Ze weten dat ze kunnen niet groot zijn in alles, zodat ze anderen die sterk zijn, waar ze zijn zwak vinden. Professionals werken met andere professionals, waaronder grote editors, boekomslag ontwerpers, literaire agenten, advocaten, accountants, web designers, marketeers en anderen die waarde kunnen toevoegen aan het werk van de schrijver.

  • Professionals accepteren feedback en kritiek.

Ze doen het niet vermijden of aan te bieden rechtvaardiging voor hun werk. Professionals weten dat ze kunnen veel van sommige critici te leren, en dat ze anderen kunnen negeren. Ze weten wanneer te zwijgen, gewoon luisteren, en wegen wat ze in hun eigen tijd heb gehoord.

More Tips On Your Writing Project
Join on our newsletter to get more free tips on writing
We respect your privacy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *